Haeck's Innovative Boxing Art

JURGEN HAECK

Head Coach / Golden Boy

Jurgen werd verschillende malen tijdens zijn carrière Belgisch Kampioen, klom op tot Benelux Kampioen en werd uiteindelijk Kampioen van de Europese Gemeenschap.
De weg die hij als bokser aflegde, is volstrekt uniek: hij liet zich trainen door Jef Van Driessche, dezelfde man die zijn vader, Rudy Haeck, vroeger aan het titelgevecht voor het Europees Kampioenschap had geholpen. Jurgen was dus niet aangesloten bij een club; hij trainde in de garage en op de oprit van Jef, ook in de winter.

Als nieuweling was Jurgen verplicht tien gevechten te doen, maar omdat hij telkens zo overtuigend won, waren er geen kandidaat-tegenstanders meer en werd hij na enkele kampen al amateurbokser. Hij nam deel aan de strijd om de titel en werd zo Belgisch Kampioen bij de lichtgewichten. Omdat er ook nu niemand meer tegen hem wilde boksen, vond zijn volgende wedstrijd pas een jaar later plaats, toen hij zijn titel met succes verdedigde. Omdat alleen amateurboksers aan de Olympische Spelen mogen deelnemen, besloot Jurgen nog niet over te stappen naar het professionele circuit. Wel trok hij op eigen kosten naar Duitsland om zich met andere en betere tegenstanders te meten dan er in de diverse clubs van Vlaanderen nog bereid waren enkele rondjes met hem te sparren.

Jurgen hing zijn handschoenen aan de haak en zou ze er twee jaar later pas weer afhalen toen hij de kans kreeg om naar Los Angeles te gaan, en daar zijn profcarrière glansrijk te starten.


Vandaag heeft Jurgen zich tot doel gesteld om de bokssport nieuw leven in te blazen.

Jurgen wilt zijn jaren lange ervaring als bokser inzetten om mensen te stimuleren en laten zien dat boksen meer is dan het brute slaan. Jurgen heeft een volledige accomodatie gericht op het trainen van zowel recreatieve als competitieve boksers.

BART VANHAEREN

Assistent coach

MATTHIEU HAECK

Assistent coach

KOEN VAN HUFFEL

Assistent coach